Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

georg jensen

Viktigast för oss är synligheten

Det globala skandinaviska design- och lyxvarumärket Georg Jensen har ställt ut på Formex sedan 2014.

På årets mässa visar man fyra produktkategorier – The Home,The Table, The Bar (en växande kategori med bartillbehör) och Seasonal, det sistnämnda i första hand julprodukter och dekorationer.

”Viktigast för oss med vår medverkan på Formex är synligheten”, säger Jonas Berg, nytillträdd Country Sales Manager för Sverige och Norge på Georg Jensen. ”Mässan är ju en viktig plattform för skandinavisk design över huvud taget och även om vi är ett väl etablerat varumärke så är det viktigt att visa vad vi står idag. Syns du inte så finns du inte. Det är förstås också viktigt att nå ut till nya kunder och återförsäljare och visa nya trender och bredden i vår kollektion.”

Ett av huvudinslagen för Georg Jensen vid Formex i januari är hundraårsjubileet av födelsen av den berömde danske skulptör och formgivaren Henning Koppel (1918 – 1981), tongivande hos Georg Jensen under många år, med en rad ikoniska produkter i varumärkets kollektion. Jubileet firas med flera nya produkt lanseringar, i samarbete med Koppels dotter Hanne Koppel. Utöver Henning Koppels produkter så visar Georg Jensen i sin monter, bland mycket annat, ett urval av produkter i sten, glas, PVD samt olika mixar av material som ligger i trenden för varumärket.”Vi har ett team på vår marknadsavdelning som arbetar mycket medvetet med montern för att göra den så fulländad och inspirerade som möjligt”, säger Jonas Berg. ”Förutom att sälja så handlar det om att inspirera våra återförsäljare till att tänka nytt, och i slut ändan till att ge inspiration till slut konsumenterna om hur de skall använda och kombinera våra produkter. Det är en led stjärna för oss.

Även bevakningen av kolleger, konkurrenter och marknaden i stort är viktigt för Georg Jensen på Formex. ”Det är förstås ett bra tillfälle att få en överblick av andra tillverkares design, färgspektra, materialval och presentationer”, säger Jonas Berg.