Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Unexpected gatherings Formex 2018

Unexpected gatherings – temat för höstens Formex

Det övergripande tema för höstens mässa, 21- 24 augusti 2018, präglas av oväntade möten, slumpmässigt sammansatta kombinationer som kan vara dekorativa samtidigt som det andas frihet från konventioner.

Besökare på Formex i höst kan förvänta sig en rad oväntade sammankomster bland florister, hantverkare, arkitekter, designer, utställare, stylister, kockar och trendexperter. Stilbilden är kollageliknande och inspirationen kommer fortsatt från konstens värld, där stilleben, assemblage och färgpaletten lånar från kubism och surrealism. Likt klassiska konstnärer som Giorgio de Chirico, vars drömliknande bilder från 1910-talet utgör nutida relevans för arkitekter och set-designers som inreder med höga valv, kolonner och inslag av klassicism. Även rådande konstnärer, likt Jens Fänges samtida måleri och assemblage med förskjutna rum, sneda väggar och hemliga gånger har inspirerat säsongens tema i uttryck och form.

-    Kombinationer av färger och udda former är bästa byggstenarna för att skapa Formex säsongstema ”Unexpected gatherings”. Olika föremål, som exempelvis prydnadsfåglar blandas – trots att de stil- och storleksmässigt inte hör ihop, berättar Lotta Ahlvar, operativ projektledare på Formex.
 
Formex färgskala för säsongen är något dovare än tidigare, där de tongivande kulörerna består av tegel, terrakotta, laxrosa, ishavsblå, konjak och lejongult. De mest tongivande accentfärgerna utgörs av bland annat läppstiftsröd, skogsgrön, hasselnöt och chockbeige.
 
-    Det handlar om att hitta helt nya samarbeten, dimensioner och upplevelser. Vinnarna är de aktörer som bjuder på inspiration och oväntade möten när allt fler inredningsintresserade söker inspiration och kunskap till den egna stilen. Både digitalt och fysiskt, förklarar Christina Olsson, projektchef för Formex.


Välkommen till Unexpected gatherings och Formex augusti 2018.