Formex digitala Talks

Välkommen till Formex digitala Talks

Formex digitala Talks ingår för dig som köpt biljett till Formex. Ett innehållsrikt program med intressanta och aktuella seminarier. Hela programmet finns tillgängligt digitalt till den 26 september för alla med biljett.
De tre teman som står i fokus är Hållbarhet, Trender & Omvärld samt Retail. Håll även utkik för kommande bonusmaterial från mässan som släpper den 29 augusti. 

Du har fått en länk till Formex digitala Talks i bekräftelsen på ditt biljettköp och länken kommer även mailas ut till dig efter mässans genomförande. 

Talare Formex digitala Talks

Från second hand till first choice

En föreläsning om potentialen i att flytta fokus och skapa action, från det linjära till det cirkulära agerandet. Som företag, som konsument och som community.
Maria Lagerman arbetar som konsult med fokus på mer hållbara och cirkulära koncept. Hon arbetar med affärsutveckling, utbildning och engagerar sig tillsammans med aktörer som vill driva framtidens hållbara handel och konsumtionsvanor. Hennes utgångspunkt och passion har alltid varit att bidra till inspiration och aktion för ett mer hållbart sätt att agera. Både som företag och konsument.

Maria Lagerman


Inredningsbranschens hållbarhets-ABC 
Ordet ”hållbarhet” definieras på olika sätt beroende på vem man frågar, och tyvärr håller många definitioner inte måttet. Denna föreläsning går igenom en rad punkter som är avgörande för inredningsbranschens hållbarhetsarbete och kommunikation – från A som i affärsmodell till Ö som i ödmjukhet.
Maria Soxbo är journalist, konsult och medgrundare av Klimatklubben, och arbetar dagligen med att kommunicera och engagera kring hållbarhet. 

Maria Soxbo


Inredningsbranschen idag och i framtiden 
De senaste åren har inneburit ett skifte inom möbler och heminredning. Den digitala handeln har ökat kraftigt under pandemiåren. Samtidigt oroar inflationen och aviserade räntehöjningar. 
Lyssna på HUIs lägesanalys för branschen idag och den närmaste framtiden.   

Föredragshållare: Erik Bergh är en analytiker på HUI Research och projektledare för bland annat E-barometern som HUI gör tillsammans med PostNord. Erik har tidigare gjort prognoser till HUIs konjunkturrapport, Svensk handel och Konsumtionsprognosgruppen.  

Erik Bergh


The hybrid consumer (in English) 
As the world begins its slow pivot away from health crisis and war, new hybrid consumer behaviours span all areas of life, from how we work and how we entertain ourselves to how we shop. These rapid shifts created by an unprecedented series of crisis have important implications for brands, retailers and etailers who want to stay relevant in the new normal.  
 
A virtual trend talk provided by Louise Byg Kongsholm, CEO and owner of pej gruppen – scandinavian trend institute. 
 
Speaker: Louise Byg Kongsholm, trend expert, writer, and keynote speaker 

Louise Byg Kongsholm


Formex Trender A/W 2022 (Tillgängligt från 29 augusti)   
Designer och kreatör Jan Rundgren presenterar Formex trender för kommande säsong med inspirationsbilder, färgscheman, spaningar och tankar.

Jan Rundgren


Personligt och klimatsmart - trend eller behov? (Tillgängligt från 29 augusti-12 september)  
Måste en livsstil med samvetet intakt vara en tråkig, mindre stilfull livsstil? Absolut inte. Det krävs bara lite nya idéer och av dem har Malin massor. Låt Malin berätta hur du kan tänka, handla långsiktigt och även inspirera till att våga vara kreativ och välja med hjärtat!

Om vi fortsätter att konsumera i den takt som vi svenskar gör, kommer vi att behöva resurser från fyra jordklot. Det kan kännas hopplöst när man läser om överkonsumtionen av jordens resurser, men vi kan alla hjälpas åt att minska vårt fotavtryck.
Hur skapar man ett harmoniskt, personligt och spännande hem som samtidigt är hållbart i längden? Går det ens att renovera hållbart? Det tål att tänkas på. 
Den mest miljövänliga renoveringen är kanske den som inte görs alls. Malin delar med sig av inspiration från sitt eget hem och guidar dig med handfasta tips om hur du kan tänka när du inreder och renoverar ditt hem personligt och klimatsmart. 

Grundtanken är reuse, reduce och recycle - återanvänd, minska och återvinn, alltså motsatsen till köp-slit-och-släng. Jakten på det perfekta hemmet blir ofta en kortsiktig jakt på lycka, så det är viktigt att funderar en extra gång innan man sliter ut ett fullt fungerande kök och ersätter med ett nytt. Renoverar man för en rådande trend eller för ett behov?

Malin Persson, inspiratör och programledare som jobbar med trädgård, inredning och styling. Hon vill med sitt engagemang sprida budskapet att en hållbar livsstil är en vacker livsstil. Vi måste ändra slit & släng-kulturen till att tänka efter och förstå hur mycket vi faktiskt kan återanvända, vilket ger en stor vinst till miljön.
”Miljön kommer inte att räddas enbart av att jag syr om barnens gamla tröjor till soffkuddar, men jag kan hjälpa till att skapa, sprida en trend och ett nytt sätt att tänka kring konsumtion. Det kan göra skillnad för vår planets framtid!”

Malin Persson

Trendpresentation vår-sommar 2023 med Louise Klarsten, ColourHouse (Tillgängligt från 29 augusti-12 september) 

Tema: A Colourful World

I en föränderlig tid, behöver man fyra riktningar som fyller både liv och sortiment med mening. För vår-sommar 2023 har vi teman från Next Interior Trend: Build - för att vi behöver än mer bygga bo och trygghet i hemmet, Think – för att vi behöver tänka och för det skapa rofyllda miljöer, Feel – för att vi behöver låta våra känslor styra och låta oss drömma iväg i våra inredningar och Relax – för att vi behöver koppla av för kropp och själ, i miljöer som inspirerar. Hållbart tänkande och nya material är några av ingredienserna för trovärdiga sortiment och inredningar, samt färg förstås. Temat Colourful World är vårt sätt att ge världen hopp och glädje genom färgsättning i stort och smått.

ColourHouse