Malin Persson

Personligt och klimatsmart - trend eller behov?

Måste en livsstil med samvetet intakt vara en tråkig, mindre stilfull livsstil? Absolut inte. Det krävs bara lite nya idéer och av dem har Malin massor. Låt Malin berätta hur du kan tänka, handla långsiktigt och även inspirera till att våga vara kreativ och välja med hjärtat!

Om vi fortsätter att konsumera i den takt som vi svenskar gör, kommer vi att behöva resurser från fyra jordklot. Det kan kännas hopplöst när man läser om överkonsumtionen av jordens resurser, men vi kan alla hjälpas åt att minska vårt fotavtryck.
Hur skapar man ett harmoniskt, personligt och spännande hem som samtidigt är hållbart i längden? Går det ens att renovera hållbart? Det tål att tänkas på. 
Den mest miljövänliga renoveringen är kanske den som inte görs alls. Malin delar med sig av inspiration från sitt eget hem och guidar dig med handfasta tips om hur du kan tänka när du inreder och renoverar ditt hem personligt och klimatsmart. 

Grundtanken är reuse, reduce och recycle - återanvänd, minska och återvinn, alltså motsatsen till köp-slit-och-släng. Jakten på det perfekta hemmet blir ofta en kortsiktig jakt på lycka, så det är viktigt att funderar en extra gång innan man sliter ut ett fullt fungerande kök och ersätter med ett nytt. Renoverar man för en rådande trend eller för ett behov?

Malin Persson, inspiratör och programledare som jobbar med trädgård, inredning och styling. Hon vill med sitt engagemang sprida budskapet att en hållbar livsstil är en vacker livsstil. Vi måste ändra slit & släng-kulturen till att tänka efter och förstå hur mycket vi faktiskt kan återanvända, vilket ger en stor vinst till miljön.
”Miljön kommer inte att räddas enbart av att jag syr om barnens gamla tröjor till soffkuddar, men jag kan hjälpa till att skapa, sprida en trend och ett nytt sätt att tänka kring konsumtion. Det kan göra skillnad för vår planets framtid!”

Formex Talks Scen C03:50