Nyfiken på branschen

Nyfiken på branschen

Har du ett nystartat företag? Är du i startgropen men vill lära dig mer om företagande? Vill du få inspiration för att ta nästa steg i din påbörjade företagsresa, eller lyssna till andras erfarenheter? Nytt för Formex i år är att vi öppnar upp mässan under en hel dag för dig som är ny i branschen!

Vi bjuder på inspirerande föreläsningar för dig som nystartad eller blivande företagare, lärdomar från andra företagare och möjlighet till att utbyta erfarenheter och knyta nya kontakter.

Välkommen till Formex Scen C03:50
Fredag 26/8 kl.10.00-11.30


Professionell försäljning med goda råd! 

Förstå hur du professionellt och framgångsrikt kan arbeta som, alternativt anlita, en agent eller distributör för att sälja ditt varumärke. Försäljning, provision, mässor, avtal och konkreta affärsråd både för den svenska och internationella marknaden. Ta steget och öka din försäljning.  

Helena Waker är VD på Trade Partners Sweden och Stockholm Fashion District. Hon har själv tidigare arbetat som agent och inköpare, på både den nationella och internationella marknaden.

Tradepartners

Så upptäcker du förfalskningar och kopior! 

Det finns en risk att förfalskningar förekommer i handeln. Det kan vara svårt att se skillnad mellan original och kopia. Vad ska man tänka på vid inköp? Få handfasta tips från oss på Patent- och registreringsverket om hur du bör agera. 

Per Holgersson, Senior advisor PRV 

Per Holgersson

Möbel- och heminredningsbranschen – gynnades av pandemin, men vad händer framöver? 

Johan Davidson som är chefsekonom på Svensk Handel och har tidigare bland annat arbetat i Regeringskansliet och på Konjunkturinstitutet, ger oss en uppdatering om hur det ser ut just nu och vad som händer i heminredningsbranschen.  

Svensk Handel

Optimisten Kreatören och jag.  
Nyfiken på att hitta ditt eget uttryck och varumärke? 

Jag är en kreatör, florist, inredare, sakletare som sorterar och strukturerar. 
Bygger och iscensätter. 
Jag vill gärna uppmuntra andra att växa utifrån sina egna möjligheter. 
Sprida glädje. 
Berätta om min resa med designkollektivet Oddbirds, livet som frilansare och resan som pågår mot alla tänkbara destinationer. 

När allt du ser är möjligt, formulera då dina drömmar, driv och vision.  

Jag hoppas kunna inspirera dig!  

AnnaStarren1
Foto: Lina Östling

 

Formex Talks Scen C03:50