Formex Trends Autumn/Winter 19/20

Hitta oss på kartan
Formex projektledare Lotta Ahlvar presenterar Formex trendprogram.
  
Hållbarhet och socialt ansvarstagande blir allt viktigare och innovation är att räkna med när nya material och återanvända material gör framtiden väldigt spännande.
Hållbar arbetsmiljö och välbefinnande markerar både att medvetenhet och ansvarstagande är mer än en livsstil. Företag som ligger i framkanten när gäller hållbarhet vinner också konsumenten och bidrar till en bättre resultaträkning. 

Årets trendteman Now Age, Eclectic Scene och It Matters handlar alla om hållbarhet fast på olika sätt.
Formex egna trender presenteras endast under torsdagen den 22 augusti på föredragsscenen men i Formex trendutställningen kan du när som helst under mässdagarna ta del av trenderna i audiovisuell presentation.

Lotta Ahlvar är en välkänd person i designbranschen och idag är hon projektledare på Formex. Hon är en flitigt anlitad föredragshållare, och det är många institutioner, skolor och museer och näringsliv som varit hennes uppdragsgivare genom åren.
Lotta har tidigare varit vd på Svenska Moderådet där hon ledde arbetet med omvärldsanalys.
Lotta är utbildad textil- och produktdesigner och har också arbetat som designer för H&M och Ikea samt arbetat internationellt bland annat för Esprit De Corp.