Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Fashion-Lifestyle SS19 Sara Winter, Swedish Fashion Council

Hitta oss på kartan

För säsongen SS19 kliver vi in i den personligt anpassade modebilden. Vi befinner oss i ett konsumtionens paradigmbrott där konsumenten har tagit kommandot över vad som ska produceras och vill vara direkt involverad. Här ryms mycket energi, trots, stilbrott och upproriskhet. Vi söker det hantverksmässiga, back-to-basics , vi gräver i arkiv och uppskattar kvalitetsmaterial och hållbara produktioner.

Sara Winter, Swedish Fashion Council presenterar tre teman för säsongen.

I temat REALITY BITES möter vi de vardagliga 50-talet som det gjordes på 90’talet, med en dos skatemode och retrosport. Chloé Sevigny och Winona Ryder’s pojkflickiga stil är förebilden.

DIVINE DEITY är temat där  vi romantiserar antika stilreferenser och blandar upp detta med internetkultur och starka kvinnliga förebilder. Vi förespråkar en femininare garderob där silhuetten är voluminös och draperad på både dam och herr.

Vi befinner oss i en mellanvärld av dansgolv och kontor i temat PUMP IT UP som en påminnelse att vi står i ständig förändring. Vi bryter stilregler och räds inte mönster, en flirt med Eurotechno och att blanda starka färger med jordiga.

AG:70